در این مقاله از سری مقالات زیبایی سایت دکتر شهریاری می پردازیم به 6 باور غبط در مورد جوش زدن :
جوش زدن
جوش زدن برای هیچ کس خوشایند نیست. اینکه صبح از خواب بلند شوید و یک برجستگی قرمز رنگ روی پوست خود ببینید و هیچ درمان فوری برای آن نداشته باشید، کمی ناامید کننده است. علت جوش زدن صورت میتواند به اختلالات هورمونی، سبک زندگی نادرست، روتین پوستی اشتباه و … مربوط باشد. اما بسیاری از دلایلی که عامه مردم برای جوش و آکنه مطرح میکنند چیزی به جز شایعه نیست. در اینجا 6 باور غلطی که در مورد جوش زدن وجود دارد و احتمالا در مورد آن شنیدهاید برایتان بازگو میکنیم. خواندن این مطلب میتواند برایتان بسیار جالب باشد؛ پس با ما همراه باشید.
6 باور غلط
شایعههایی در مورد جوش زدن وجود دارد که شک و شبههایی را ایجاد میکند. نکته به نکته هر یک را برایتان شرح خواهیم داد:
ترکاندن جوش، ایرادی ندارد!
بسیاری از افراد بر این باورند که وقتی چند روز از جوش زدن گذشت، حالا دیگر میتوان جوش را ترکاند و به اصطلاح چرک درون آن را خارج کرد. اگر نمیخواهید دچار آکنههای شدید و سرسخت روی پوست خود شوید، پس هرگز این کار را انجام ندهید. ترکاندن جوش ممکن است به عفونت منجر شده و آسیب بیشتری را به پوست برساند. از این رو این کار از پایه اشتباه است. باید اجازه دهید تا آکنه روی صورت خودش با گذشت چند روز یا با استفاده از کرم ضد جوش خوب شود؛ نه اینکه آن را بترکانید.
جوش زدن فقط مخصوص دوران نوجوانی است
نه اصلا چنین نیست. در دوران بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی، پوست دچار تغییراتی شده و احتمال بروز جوش در نوجوانان افزایش مییابد. اما بزرگسالان هم میتوانند جوش بزنند. جوش زدن، سن خاصی ندارد. نوسانات هورمونی، افزایش استرس، استعمال دخانیات و الکل، پرخوری، عوارض جانبی داروها، ژنتیک و برخی محصولات مراقبت از پوست همگی میتوانند در ایجاد آکنه در بزرگسالان نقش داشته باشند. پس جوش زدن فقط مربوط به قبل از بیست سالگی نیست؛ شما در هر سن و مرحلهای از زندگی میتوانید به آکنه مبتلا شوید.
جوش زدن یک شبه اتفاق میافتد
وقتی قرار است به مهمانی بروید یا یک قرار کاری مهم دارید، ناگهان متوجه یک جوش روی صورت خود میشوید. احتمالا فکر میکنید که این جوش زدن یک شبه اتفاق افتاده است؛ در حالی که چنین نیست. علت این نوع جوشها در بسیاری از موارد، منافذ پوست است که به دلیل آلودگی مسدود شدهاند. هنگامی که پوست به دلیل آلودگی و چربی اضافی، مسدود میشود، چند روز طول میکشد تا عفونت باکتریایی ایجاد شده و نهایتا آکنه روی صورت به وجود آید. پس، جوش زدن یک شبه اتفاق نمیافتد.
علت جوش، فقط به غذایی که میخورید مربوط است
ممکن است شکلات، سیب زمینی سرخ کرده و غذاهایی مانند پیتزا را دلیل جوش زدن خود بدانید. اما همیشه غذاهای پرکالری نیستند که عامل جوش زدن به حساب میآیند. عادات بد غذایی تنها یکی از عوامل جوش زدن بدن هستند. عدم رعایت بهداشت پوست، استفاده از محصولات آرایشی کومدون زا، تغییرات هورمونی، همه و همه میتوانند عاملی برای جوش زدن باشند. تغذیه نامناسب، تنها دلیل جوش زدن صورت یا بدن نیست.
جوش فقط روی صورت ایجاد میشود
در هر قسمتی از پوست که غدد چربی وجود دارد، ممکن است جوش ایجاد شود. جوش زدن بدن معمولا روی شانهها، کمر، باسن و سینهها اتفاق میافتد. در مقایسه با آکنه روی صورت، جوش زدن بدن میتواند نسبت به درمان مقاومتر باشد زیرا پوست بدن از پوست صورت ضخامت بیشتری دارد و بنابراین مدت زمان بیشتری لازم است تا محصولات ضد جوش تاثیرات خود را بر جای بگذارند. رعایت بهداشت و حمام رفتن به طور منظم، تاثیر بسزایی از جلوگیری از جوش زدن بدن دارد.
از بین بردن جوش صورت در یک روز شدنی است
هیچ جوشی را نمیتوان به صورت جادویی و یک شبه درمان کرد تا هیچ اثری از آن روی پوست باقی نماند. درست است که ژل یا کرمهای ضد جوش تا حد زیادی میتوانند در رفع جوش و اینکه جوش روی صورت کمتر به چشم بیاید، تاثیر داشته باشند اما در حالت طبیعی حتی ممکن است 4 تا 6 هفته طول بکشد تا آکنه روی صورت به طور کامل از بین برود و درمان شود. اگر شدت آکنه روی صورت شما شدید است، بهتر است حتما به متخصص پوست مراجعه نمایید.