بارداری و شیردهی, مادر و کودک

بارداری سالم

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر شهریاری می پردازیم به بارداری سالم :

بارداری سالم

بارداری سالم :

آنچه شما قبل از باردار شدن ، در دوران بارداری و حتی پس از تولد میخورید ، می تواند بر سلامتی کودک شما تأثیر بگذارد. خوردن غذاهای مناسب ، آگاهی از اینکه از چه غذایی و نوشیدنی باید اجتناب کنید ، ورزش منظم و ترک سیگار و الکل همه این موارد به داشتن بارداری سالم داشتن کمک میکند.

تغذیه سالم وکافی در دوران بارداری

تغذیه سالم وکافی در دوران بارداری به معنی “خوردن به جای دو نفر” نیست. شما فقط باید مواد مغذی بیشتری را که کودک برای رشد سالم نیاز دارد مصرف کنید و غذاهایی که نمک ، قند و چربی زیادی دارند ، محدود شوند. این موارد هم برای شما و هم برای کودک مضر است. توصیه می شود که هر روز طیف وسیعی از میوه ها و سبزیجات از انواع و رنگ های مختلف را مصرف کنید. همچنین می توانید از غلات کامل نیز استفاده کنید.

خوردن غذاهایی که آهن زیادی دارند

خوردن غذاهایی که آهن زیادی دارند مانند گوشت قرمز و خوردن غذاهای لبنی به مقدار زیاد ، مانند شیر کم چربی ، ماست یا پنیر برای داشتن کلسیم کافی برای بدن بسیار مهم است. خوردن میوه ، سبزیجات و حبوبات و نوشیدن آب زیاد نیز به رفع یبوست کمک می کند.
خوردن کافئین و قهوه در دوران بارداری مشکل و منعی ندارد، اما آن را به حدود 2 تا 3 فنجان قهوه یا 6 فنجان چای در روز محدود کنید.

مهم است در دوران بارداری مسمومیت غذایی نداشته باشید، بنابراین از غذاهایی مانند پنیر ترش و تخم مرغ خام خودداری کنید زیرا ممکن است حاوی باکتری هایی باشند. هنگام تهیه و بسته بندی و نگهداری مواد غذایی بسیار مراقب باشید که به صورت بهداشتی انجام شود. همچنین بهتر است در ماه بیش از یک وعده ماهی که مقادیر بالای جیوه دارند ، نخورید. اینها می توانند شامل اره ماهی،ماهی خال مخالی،کوسه ماهی ها و شمشیرماهی ها باشد.

هنگام بارداری به مکمل های اسید فولیک و مکمل های ید نیاز خواهید داشت

هنگام بارداری به مکمل های اسید فولیک و مکمل های ید نیاز خواهید داشت. با پزشک خود و یا (پزشک عمومی) در مورد آنچه ممکن است لازم باشد مصرف کنید صحبت کنید.
اضافه وزن یا چاقی هنگام بارداری با یک سری مشکلات سلامتی مرتبط است که می تواند شما و کودک شما را تحت تأثیر قرار دهد ، از جمله تولد نوزاد مرده یا زایمان زودرس ، نقص مادرزادی ، فشار خون بالا ، دیابت بارداری و حتی افسردگی.

اضافه وزن زیاد می تواند بر تولد و توانایی شما در شیردهی تأثیر بگذارد. زنان دارای اضافه وزن در دوران بارداری و هنگام تولد نوزاد به مراقبت های بیشتری احتیاج دارند.

کمبود وزن نیز در بارداری یک مشکل محسوب می شود

کمبود وزن نیز در بارداری یک مشکل محسوب می شود. این مورد می تواند منجر به خطر ریسک بیشتری برای زایمان زودرس یا تولد نوزاد با جثه کوچک شود. پزشک به شما می گوید که چه میزان در دوران بارداری می توانید وزن اضافه کنید. این به وزن شما در ابتدا و قبل از بارداری بستگی خواهد داشت. حتی اگر قبل از بارداری وزن طبیعی داشته باشید ، افزایش وزن زیاد و سریع برای شما و کودک شما ضرر دارد. اگر پزشک شما فکر می کند که وزنتان بالاتر یا کمتر از حد مجاز است ، می توانید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا به شما دستور غذایی بدهد که چه بخورید.

رژیم غذایی سخت برای کاهش وزن در دوران بارداری توصیه نمی شود

رژیم غذایی سخت برای کاهش وزن در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است به این معنی باشد که کودک تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت نمی کند.
هر وقت الکل توسط مادر مصرف شود ، از جفت عبور کرده و وارد جریان خون کودک می شود. نوشیدن الکل خطر سقط جنین ، مرده زایی و تولد زودرس را افزایش می دهد. همچنین نوشیدن زیاد الکل می تواند منجر به اختلالاتی شود که می تواند مشکلات مادام العمری را برای کودک شما ایجاد کند.

اگر قبل از این که بدانید باردار هستید مقدار کمی الکل نوشیده اید ، بعید است که به کودک شما آسیب رسانده باشد. اما هنگامی که می دانید باردار هستید ، میزان مطمئنی از نوشیدن الکل وجود ندارد. هرچه بیشتر مصرف کنید ، آسیب احتمالی کودک شما بیشتر خواهد بود. مصرف زیاد الکل به خصوص برای کودک شما واقعا خطرناک است.

سیگار کشیدن و یا در معرض دود بودن نیز در دوران بارداری برای کودک بسیار مضر است. این کار خطر عوارض بارداری ، زایمان زودرس و سقط را افزایش می دهد . همچنین می تواند منجر به وزن کم هنگام تولد ، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد و مشکلات سلامتی طولانی مدت در کودک شما شود. بسیاری از خانمها وقتی متوجه می شوند باردار هستند سیگار کشیدن را ترک می کنند اما گاهی اوقات دوباره شروع به کشیدن می کنند.

در مورد کشیدن مجدد سیگار خود را سرزنش نکنید چرا که طبیعی است. فقط سعی کنید دوباره ترک کنید. اگر همسر شما نیز می تواند سیگار را ترک کند ، احتمال موفقیت شما برای ترک بیشتر است. زمانی که پزشک از شما می پرسد که آیا سیگار می کشید یا خیر ، گفتن حقیقت به آنها مهم است. آنها می توانند برای ترک اعتیاد از شما پشتیبانی کنند ، به عنوان مثال میتوانند با درمان جایگزینی نیکوتین یا مشاوره به شما کمک کنند.

فعالیت بدنی: برای داشتن دوره بارداری سالم

بهتراست زنان باردار هر روز به نوعی فعالیت بدنی انجام دهند. هر هفته باید بین 150 تا 300 دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​داشته باشید. با پزشک خود در مورد بهترین نوع فعالیت بدنی مناسب مشورت کنید. پیاده روی سریع ، شنا و دوچرخه سواری همگی گزینه های خوبی هستند.

عضویت در یک گروه پیاده روی ، گروه شنا یا کلاس یوگا می تواند انگیزه شما را حفظ کند. بهتر است از مواردی که باعث آسیب به شکم شما می شود یا فشار زیادی به مفاصل وارد می شود ، مانند ورزش های پرتحرک اجتناب کنید. غواصی برای زنان باردار مناسب نیست. همچنین از ورزش در گرمای روز خودداری کنید و اطمینان حاصل کنید که در حین فعالیت بدنی ، مقدار زیادی آب می نوشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *